Осман Октай: Напрежението между Борисов и Цветанов се подклажда от задкулисието

В една демократична и натовска държава не би трябвало да има протест на полицаи в тези мащаби, коментира той

12.11.2015 | 19:49 Редактор: Мариета Иванова
Осман Октай: Напрежението между Борисов и Цветанов се подклажда от задкулисието

Напрежението между Борисов и Цветанов се подклажда от модела „Кой”, от задкулисието, посочи в предаването Денят ON AIR бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай. Той подчерта, че е убеден че има такова напрежение и в подкрепа на думите си изтъкна, че премиерът и председателят на парламентарната група на ГЕРБ са стояли от различни страни след Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Октай също така посочи, че не може „шефът на парламентарната група ( на ГЕРБ- бел.ред.) да атакува двата стълба на управлението”- министрите на финансите и на вътрешните работи с изказвания в публичното пространство.

Атакуваш ли най-силните министри на управлението, то ти го бламираш. Това ще има последствия в най-скоро време”, коментира той.

По повод протестите на полицаите Октай коментира така: „В една демократична и натовска държава не би трябвало да има протест на полицаи в тези мащаби”. Той също така подчерта, че това е една от най-чувствителните сфери, в които обаче се очаква да се реформират през последните 20 години.

По думи му „министърът на финансите не е човекът, който трябва да прави тези реформи”.

Той се съгласи, че цел на протестите е да компрометира управлението на Бойко Борисов.

„Много съм говорил за полицейската мафия”, коментира още той. – „Най-големият проблем за преодоляването на най-големите престъпни групи е, че в модела „Кой”   са ангажирани кадри по най-висшите етажи в МВР,"заяви Октай.

Резултатите на ДПС на местните избори

Според него ДПС тепърва ще губи много, ако агресивната политика в лицето на Лютви Местан не бъде спряна.