Борисов: Хората казаха, че ГЕРБ трябва да управлява

Още утре Пламен Орешарски трябва да си подаде оставката, заяви лидерът на опозицията в парламента

25.05.2014 | 22:54 Редактор: Мариета Иванова
Борисов: Хората казаха, че ГЕРБ трябва да управлява

Днес хората свалиха управлението и казаха, че ГЕРБ трябва да управлява, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти.
„От направените досега класирания и резултати от екзит пол има едни победител и това е ГЕРБ“, заяви той.

Борисов настоя, че още утре премиерът Пламен Орешарски трябва да подаде оставка, след като неговата партия спечели убедително изборите за евродепутати.

Той добави, че иска да благодари „на българския народ и на Господа, че за пореден път оцениха всичко, което сме направили, че оцениха кадрите на ГЕРБ и потенциала и ни постави на първо място“.

„Сега незабавно псевдопремиерът, псевдопредседателят на парламента незабавно да подадат оставка и да освободят местата, които са заели несправедливо, след този вот това означава незабавна оставка и да се махат“, призова Бойко Борисов и добави: „Вотът на недоверие беше днес“.

„Орешарски има ли морал и срам, не знам за Станишев, честитя му, че отиде в Брюксел, защото аз дори мислех, че може да не влезе, но той се спаси замина за Брюксел, стига да не са ползвали преференциите и хората да не са го изместили от първото място“, добави той.

Според него, след като ГЕРБ е първа политическа сила и на вота за евродепутати, няма логика победителите да са извън властта, защото зад нея стоят най-много избиратели.

Още по темата

„С един глас ГЕРБ да има повече от БСП, те незабавно трябва да освободят местата, аз реално ги виждам утре да си подадат оставка и да започнат предсрочни избори“, коментира лидерът на опозицията.

В изборното студио на Bulgaria On Air ПР експертът Деница Сачева коментира, че ГЕРБ са получили тези резултати, не защото са носители на идеи, а защото другите имат ниски резултати.

„Какво видяхме БСП е губила гласове и от Коалицията на „България без цензура” и от АБВ. В тази ситуация ГЕРБ беше в по-привилигирована ситуация, тъй като Реформаторският блок не бяха алтернатива на ГЕРБ, а по-скоро играха танго с партията на Борисов- крачка напред, после назад, и това в крайна сметка може да коства мандата на реформаторите”, заяви експертът.