Трайков: Нямам съмнение, че Терзиев ще спечели, благодаря на избралите му

"За бюджета ще трябва да има договорена подкрепа", сподели кметът на столичния район "Средец"

03.11.2023 | 21:22 Редактор: Искра Ангелова

Оценявам, че хората от район "Средец" гласуваха така категорично още в първия тур. Не се заблуждавам, че този вот е част за свършената работа, а е част от доверие в аванс, тъй като ме познават, знаят какво мога, какво искам. Така че в този вот има два компонента - изискване и надежда. Това каза кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков в студиото на "Денят ON AIR".

Той е на мнение, че Васил Терзиев ще спечели битката за кмет на София.

"Има един единствен подвижен фактор, който си заслужава да се вземе под внимание - това е каква ще бъде активността. Хората, които знаят искат и какво не искат - ще трябва да приемат, че трябва да отидат до урните в неделя. Ще има балотаж в над 21 района - от "Оборище" до "Надежда" и "Младост", навсякъде има мотивирани и способни хора. Разбира се, най-голямата битка е за кмета на Столичната община", допълни Трайков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Кметът на район "Средец призна, че ако трябва отново да започне политическата си кариера, би го направил през партия.

"Трябва да се търси баланс. Фактът, че толкова много кандидатури трябва да се лансират като граждански, означава, че нещо в политическите парти не е много "секси" за хората. Ако търсим подкопаването в началото на доверието, това още в неслучилия се бързо преход от 90-те години. Тогава бяхме млади, наивни, смятахме, че всички се стремят към бързо постигане на най-доброто за хората", подчерта Трайков.

Самият той не се притеснява, че работата на Столичната община може да бъде блокирана.

"За бюджета ще трябва да има договорена подкрепа, а останалото е случай по случай. Понякога е доста трудно да обясниш защо не подкрепяш някое решение. Прозрачността трябва да се търси по друг начин. Разбира се, парите потъват в нечий джобове - въпросът е дали е регламентирано. Децентрализацията ще даде възможност средствата да се инвестират и използват там, където са най-близко до хората. Много по-лесно е да видиш как се харчат 40 хиляди лева, отколкото 120 млн. лв.", коментира още Трайчо Трайков.

Гледайте целия разговор във видеото.