Money.bg - 26.9.2020 - Пълен запис

27.09.2020 | 10:00 Редактор: Таня Харизанова

Да се пенсионираш в България често е равносилно на това, да се обречеш на бедност. Всички знаем, че държавната пенсия, която получават по-голяма част от българите, е твърде ниска за достоен стандарт на живот. Ето защо в предаването разговаряме с човек, който от години дава съвети, как да се пенсионираме по-богати и какво да направим затова. Разговор с Теодор Минчев, главен редактор на Infostock.bg.

Преди обаче да стигнем до годините за пенсия, всеки от нас трябва да натрупа необходимия стаж и спестявания. Как обаче да стане това, когато бизнесът на практика беше замръзнал няколко месеца, а възстановяването му още е крехко. В предаването ще видите репортаж от едно софийско бистро и ще разберете как се справя малкият бизнес в сегашната ситуация и дали държавните мерки помагат наистина.

Когато говорим за държавни мерки, няма как да не стане дума и за европейската помощ за икономиката ни. Държавният бюджет трудно ще издържи на финансовия натиск и това в Европа много добре се знае. Ето защо Брюксел работи върху редица мерки, които да подпомогнат държавите-членки при възстановяването на икономиките им. Говорим с Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в София.

Накрая говорим за дълг и по-точно – за световен дълг. Защо светът върви към опасно задлъжняване и какви процеси може да отключи то, коментираме с икономическия анализатор на Money.bg Даниел Василев.

Всичко това и още – гледайте в предаването Money.bg на 26.9.2020