Никола Цолов ще стартира от полпозишън на спринта в Монако

Той се класира на шеста позиция в своята група

24.05.2024 | 14:35 Редактор: Беатрис Младжова
Никола Цолов ще стартира от полпозишън на спринта в Монако

Никола Цолов, българският пилот във Формула 3, стартира от полпозишън в спринтовото състезание в Монако утре. Цолов се класира на шеста позиция в своята квалификационна група Б и тъй като полпозишънът на основното състезание отиде при Габриеле Мини от група А, 12-ото място в общото подреждане осигури на Никола първа позиция за спринта.

Мини постигна 1,23,942 минути, в група Б най-бърз беше съотборникът на Никола в ART Grand Prix Кристиан Менсъл с 1,24,921, а Цолов остана на 0,627 секунди от австралиеца.

Квалификацията на Цолов беше прекъсната на два пъти с червен флаг заради инциденти – първо дебютантът Джеймс Хедли се заби в стената на "Сен Дево" 5 минути след началото, а 1 минута преди финала последователно на същото място се удариха Чарли Вурц и Себастиан Монтоя, като колумбиецът се опита да избегне колата на колегата си.

Днес квалификацията мина на суха писта и при слънчево време, а вчера в свободната тренировка пилотите караха на мокро, като Цолов записа 8-о време от 30 пилоти във Формула 3.

Снимка: lap.bg