"Черно море" тресна 10 от ЦСКА, завърши втори и прати "армейците" на бараж

"Моряците" надделяха с 1:0 в София, изгониха Бусато малко след почивката

23.05.2024 | 22:33 Редактор: Беатрис Младжова

Победа за "Черно море" с 1:0 срещу ЦСКА в мач 34-ия кръг на Първа лига в София. Единственото попадение на стадион "Васил Левски" заби Пабло Гарсия в 57-ата минута.

С тази победа "моряците" от Варна заслужено си осигуриха второто място в крайното класиране, което им дава квота за предварителните кръгове в Лига на конференциите.

ЦСКА пък ще бере още срам този сезон и ще трябва да играе срещу седмия в бараж за Европа. Срещата бе изгледана от Димитър Бербатов, който видимо остана разочарован от играта на "армейците".

Двубоят бе изключително нервен, с много физически сблъсъци през цялото време. Това доведе и до червен картон за вратаря на домакините Густаво Бусато в 56-ата минута.

Малко преди почивката дойде една от най-дискусионните ситуации в срещата. Главният съдия Георги Кабаков маркира нарушение в наказателното поле на "Черно море" от страна на Тобиас Хайнц. Норвежкият плеймейкър бутна Живко Атанасов, но в същото време бе и препънат от него. След продължителна консултация с ВАР обаче Кабаков реши да остави решението си на терена и да не отсъжда дузпа.

До края на мача чистите положия практически липсваха, а "Черно море" използва максимално числения си превес на терена, за да запази преднината си.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.