ЦСКА и Любо Пенев се разминаха, "Лудогорец" изпреварва "Левски" за Генчев?

Грандовете в българския футбол се очаква да имат нови треньори съвсем скоро

23.05.2024 | 08:44 Редактор: Тодор Петров
ЦСКА и Любо Пенев се разминаха,

ЦСКА се отказа от Любослав Пенев като вариант за треньорския пост през следващия сезон. След смяната на собствеността в клуба през миналия месец Ел Голеадор дори бе смятан за фаворит да поеме "червените".

Според запознати в последните две седмици са водени разговори между двете страни, но те не са протекли позитивно и са замразили интереса на ЦСКА. Така треньорът няма да застане за пети път начело на тима поне през това лято.

В Борисовата градина все още разглеждат възможността Стамен Белчев да остане и за следващия сезон, като ще получи много по-голяма роля в селекционните процеси, за да разгърне потенциала си. Това обаче зависи до голяма степен и от резултатите на отбора до края на сезона. Ако се стигне до треньорска смяна, фаворит към този момент е Александър Томаш, пише "Тема Спорт".

"Лудогорец" пък държи Станислав Генчев под око. Разградчани продължават да са водени от Георги Дерменджиев, който спечели 13-ата титла, но заслугата на Генчев за възхода на "Крумовград" им е направил силно впечатление. Новакът бе в серия от 15 поредни шампионатни мача без загуба, но вчера падна от "Левски". 

Станислав Генчев е считан за сигурен нов наставник именно на "сините", които се очаква да води от следващия сезон. Не е изключено да се стигне до друга развръзка и вместо към "Герена" Генчев да поеме към Разград.

Снимка: Lap.bg