Везенков: Странен първи сезон в НБА, контузиите ме спряха

Целта ми беше с всеки ден да ставам по-добър, заяви баскетболистът

23.04.2024 | 11:17 Редактор: Вяра Димова
Везенков: Странен първи сезон в НБА, контузиите ме спряха

Александър Везенков даде пресконференция, в която говори за първия си сезон в "Сакраменто Кингс" и НБА. Той коментира предизвикателството, което имаше в изминалия сезон, както и плановете си за следващите месеци.

"Беше странен сезон. С върхове и падения. За мен това беше начало на нов живот и допир с напълно различен стил на игра, освен това, получих две контузии. Опитах да се адаптирам възможно най-бързо. За съжаление, завършихме сезона твърде рано. Всички искахме да продължим и да стигнем по-напред в плейофите. Целта ми беше с всеки ден да ставам по-добър, но контузиите спряха прогреса ми. Имаше и ситуации, които бяха трудни и различни за мен", коментира той.

"НБА се различава с качеството на талантливите играчи. Това е направо лудост. Едно е да го гледаш по телевизията, но в действителност е много различно – темпото на игра, бързината на преливане. Аз лично имам нужда от подобряване във всеки аспект. Единственото, което е хубаво, че ще имаме дълга почивка до другия сезон. Това позволява на всички да работят и да станат по-добри", добави Везенков.

Българинът сподели, че все няма планове за паузата между сезоните.

"Тук наистина се чувствам у дома, но първо ще се прибера и след това ще видим. Винаги по време на паузата тренирам. В Европа нямаме толкова много време, тъй като сезоните завършват в средата на юни", обясни спортист номер 1 на България за 2023 г.

Везенков е категоричен, че няма съмнение от взетото решение да играе в НБА.

"Със сигурност съм се съмнявал в други неща, но в нито един момент не съм мислил, че изборът ми е грешен. Това е голяма възможност, която не можеш да отхвърлиш. Все още е трудно да премина от най-полезен играч в Европа до нивото на НБА", сподели той.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: lap.bg