Везенков със силно завръщане, "Сакраменто" надви "Юта Джаз"

"Кралете" заемат 8 място във временното подреждане на Западната конференция

01.04.2024 | 07:53 Редактор: Деси Николова

Александър Везенков се завърна на баскетболното игрище след 50 отсъствие от паркетите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Най-добрият спортист на България за последните две години се възстанови от травмата си в глезена и получи 10 минути игрово време при успеха на "Сакраменто Кингс" срещу гостуващия тим на "Юта Джаз" със 127:106 в мач от редовния сезон на НБА.

Най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон отбеляза 5 точки, вкара две от трите си стрелби от игрището, отбеляза единствената си стрелба от тройката, овладя две борби в защита, даде една асистенция и записа две откраднати топки. Българският национал извърши две лични нарушения и загуби притежание на топката веднъж.

Най-полезен за "кралете" беше Д'Арън Фокс с 24 точки, 12 борби и 6 асистенции, докато най-резултатен беше крилото Кийгън Мъри с 25 точки, 4 борби и 3 завършващи паса. Домантас Сабонис отново записа "дабъл-дабъл" от 17 точки и 11 борби. За "джазмените" най-резултатни бяха Колин Секстън и Брайс Сенсабау с по 22 точки.

"Сакраменто" заема осмо място във временното подреждане на Западната конференция с 43 победи и 31 загуби, докато Юта е на 12-а позиция с 29 успеха и 46 поражения.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg