"Eвертън" изкопчи точка от "Нюкасъл", "Уест Хям" и "Тотнъм" също не се победиха

И двата двубоя завършиха при резултат 1:1

03.04.2024 | 07:04 Редактор: Тодор Петров

VAR помогна на "Eвертън" да докопа скъпоценна точка при гостуването си на "Нюкасъл" и да стигне до 1:1 на "Сейнт Джеймсис Парк" в 31-ия кръг на Висшата лига. 

Късно отсъдена дузпа даде възможност на "карамелите" да стигнат до равенството, макар и да записаха 13-и пореден мач в първенството без победа. 

"Свраките", които са съсипани от контузии, доминираха през повечетo време и поведоха чрез Александър Исак, който в 15-ата минута вкара 15-ия си гол през сезона, след като бе изведен от Харви Барнс с прецизен изстрел по земя. 

В последните минути резервата Пол Дъмет напълно ненужно задържа и събори Ашли Йънг в наказателното поле при едно центриране. VAR сигнализира на рефера Тони Харингтън и го прати на монитора, за да гледа ситуацията, след което той посочи бялата точка. Доминик Калвърт-Люин не изпълни много добре, но макар и Дубравка да отклони топката, не успя да избие и така "Евертън" спечели важната точка. 

В друг мач от кръга "Уест Хям" и "Тотнъм" загубиха по две точки, след като не успяха да се победят. Двубоят на "Лондон Стейдиъм" приключи при равенство 1:1.

Още в 5-ата минута "шпорите" поведоха чрез Бренън Джонсън след подаване на германския национал Тимо Вернер. Крайният резултат бе фиксиран в 19-ата минута, когато Курт Зума вкара за "Уест Хем" след асистенция на Джаръд Боуен.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС