Мбапе избухна в Испания: Скъса мрежата на "Реал" и донесе четвъртфинала за ПСЖ

Килиан на практика собственоръчно осигури класирането на тима си в следващата фаза

06.03.2024 | 07:10 Редактор: Деси Николова

Килиан Мбапе изигра нов феноменален мач с екипа на ПСЖ и изстреля френския гранд на ¼-финалите в Шампионската лига. 25-годишната френска суперзвезда, която се очаква от лятото да заиграе в "Реал" (Мадрид), донесе успеха с 2:1 в реванша срещу "Реал" (Сосиедад) в Сан Себастиан. Така парижани продължават похода си в най-комерсиалния клубен турнир след общ резултат 4:1, като 3 от попаденията за тях в двата двубоя реализира Мбапе.

Килиан, който на практика собственоръчно осигури класирането на тима си в следващата фаза, откри резултата в 15-ата минута, а в 56-ата минута уби напълно мечтите на "баските". След отбелязването на първия гол французинът буквално скъса и мрежата на домакините, което наложи прекъсването на срещата за кратко до нейното оправяне.

С новите си две попадения Мбапе вече има 6 гола на сметката си в тазгодишното издание на Шампионската лига и общо 46 в турнира. Попаденията му във всички надпревари от началото на сезона набъбнаха до 34.

Почетното попадение за "Реал" (Сосиедад) заби капитанът Микел Мерино в 89-ата минута, след като гостите вече намалиха тотално оборотите, осигурявайки си рано-рано преминаването в следващата фаза.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС