"Черно море" преодоля "Ботев" (Вр), за да се върне на върха

Дузпа и автогол донесоха победата на варненци с 2:1

01.03.2024 | 19:42 Редактор: Елеонора Танева

"Черно море" продължава похода си към шампионската титла след победа с 2:1 над гостуващия "Ботев" Враца в откриващата среща от 23-ия кръг в Първа лига. Ключова роля за успеха на „моряците“ изигра завърналият се в отбора Илиан Илиев – младши, който направи много силен повторен дебют с екипа на родния си клуб.

24-годишният офанзивен халф облече отново фланелката на варненци след 1007 дни и блесна на терена на стадион "Тича". Той спечели дузпата за 1:0 в 39-ата минута, реализирана от Атанас Илиев за неговото осмо попадение от началото на сезона. В 71-ата минута пък Илиан Илиев - младши  центрира остро от фал в пеналта, където се стигна до автогол на Меси Биатумусока.

Надеждите на врачани върна Мирослав Миронов в 80-ата минута. Малко преди края треньорът на гостите Христо Янев получи червен картон и напусна зоната си.

С новите добавени 3 точки "Черно море" отново се върна върха с актив от 51 точки, с 3 повече от "Лудогорец", който е с 2 мача по-малко. Тимът от Враца пък се превърна в абонат на "моряците" в Първа лига, след като загуби за пети пореден път от Черно море. Врачани остават на предпоследната 15-та позиция с 13 пункта, пише gol.bg

Снимка: lap.bg