Медведев отказа да защитава титлата си в Доха, не се чувства готов

"Обичам да играя там и очаквам с нетърпение да се завърна в бъдеще", съобщи руснакът

16.02.2024 | 15:00 Редактор: Вяра Димова
Медведев отказа да защитава титлата си в Доха, не се чувства готов

28-годишният Даниил Медведев заяви, че няма да защитава титлата си от турнира в Катар следващата седмица, тъй като все още не е напълно готов физически, след като отказа участие и в продължаващата надпревара в Ротердам заради травма на стъпалото и умора. Руснакът не е играл официален мач от драматичната си загуба от Яник Синер във финала на Australian Open миналия месец.

"За съжаление, няма да мога да защитавам титлата си в Доха тази година. Все още не съм готов на 100% да се завърна на корта. Много съжалявам за турнира, феновете и спонсорите на надпреварата, които винаги са се отнасяли много добре с мен, когато съм бил в Доха. Обичам да играя там и очаквам с нетърпение да се завърна в бъдеще", написа шампионът от US Open 2021 в Instagram, цитиран от БГНЕС.

Медведев победи Анди Мъри във финала на миналогодишното издание. Испанецът Рафаел Надал също се оттегли от турнира от сериите ATP 250, който ще се проведе в Доха между 19-24 февруари – 22-кратният шампион от Големия шлем продължава да се възстановява от мускулно разкъсване, което му коства участието в Австралия по-рано през годината.

Снимка: БГНЕС