Невероятен Синер спечели първа титла от Големия шлем след луд обрат срещу Медведев

Италианецът триумфира в Мелбърн след 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3 за близо 4 часа игра

28.01.2024 | 14:39 Редактор: Вяра Димова

Яник Синер спечели исторически първи трофей от Големия шлем след феноменален обрат срещу Даниил Медведев. Италианецът се триумфира с 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3 на финала на Australian Open. Оспорваният финал продължи повече от 4 часа.

Двубоят започна много по-добре за Медведев, който с лекота спечели първите две части и изглеждаше много близо до първа титла в Мелбърн. Вместо това обаче за втори път руснакът позволи да загуби финала на "Род Лейвър Арена", водейки с 2:0 в сетовете, след като същото се случи и преди 2 години срещу Рафаел Надал. Към края на втория сет Синер започна да намира играта си като доказателството бе връщането на единия пробив при 1:5.

Оттам насетне със сигурност повлия и физическата умора на Медведев, който се превърна в тенисиста с най-много игрово време в рамките на турнир от Големия шлем в цялата Open ера. В третия и четвъртия сет Синер се наложи с пробиви в десетия гейм при 5:4.

Така финалът се превърна в четвъртия петсетов мач за съперника му в хода на турнира. В решителната част Синер бе перфектен на сервис, а решителният пробив дойде по-рано – в шестия гейм за 4:2 и да затвори двубоя с 6:3.

Преди мача Синер имаше само един загубен сет на турнира. Той е е третият италианец в историята с титла от Големия шлем и всъщност първи от много време насам, защото предишните двама са Николо Пиатранджели и Адриано Паната.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
джордж
преди 2 месеца
Браво на Яник! Също браво на него и за отстраняването на миризливото л.а.й.но Джокович, сръбски националист, стълб 2 на т.н. "Сръбски свят". Сигнализирай за неуместен коментар