Ноле си намери майстора: Синер унищожи Джокович и е на финал в Мелбърн

Италианецът заслужено победи с 6:1, 6:2, 6:7, 6:3

26.01.2024 | 09:14 Редактор: Тодор Петров

Италианецът Яник Синер тотално надигра и разби световният номер 1 в тенис Новак Джокович. Синер победи с 6:1, 6:2, 6:7, 6:3. Италианецът изпусна мачбол в трети сет, но това не му повлия, продължи с доминацията си в четвъртия сет и заслужено се класира на финал на Australian Open.

Това е първи финал за Синер на турнир от Големия шлем. Във финалния двубой той ще срещне победителя от двойката Зверев - Медведев.

"Много тежък мач, въпреки че първите два сета говорят за лесна победа. Имах късмета бързо да дръпна в резултата. Нещата се промениха, когато пропуснах мачбол. Знаех, че трябва да бъда готов за голяма битка. Обстановката на корта беше невероятна, ще го помня цял живот. Очаквах и исках този мач. Запазих позитивната настройка и резултатите бяха положителни, но срещу Джокович никога нищо не е гарантирано", заяви щастливият Синер след една от най-големите победи в кариерата си.

Това бе трета победа за Синер срещу сръбския номер едно.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Джон
преди 2 месеца
Яник Синер е герой. Отстраняването на г.ом.ното Джокович е добра новина. Джоковиц е хитрец-националист, стълб на "Сръбски свет". Браво Яник! Сигнализирай за неуместен коментар