БФС с важна новина към клубовете, има нови изисквания за получаване на лиценз

Събитието беше открито от Борислав Попов

29.01.2024 | 15:42 Редактор: Искра Ангелова
БФС с важна новина към клубовете, има нови изисквания за получаване на лиценз

На 26 януари 2024 г. в Националната футболна база "Бояна" се състоя ежегодният семинар по лицензиране, в присъствието на клубовете от Първа и Втора професионална футболна лига.

Събитието беше открито от изпълнителния директор на Българския футболен съюз Борислав Попов, а своите поздравления към клубовете поднесе и Андрей Икономов, председател на Лицензионната комисия. В първата част на семинара лицензионният мениджър на БФС Георги Лалев запозна представителите на професионалните клубове със сроковете и необходимите документи за получаване на лиценз.

В следобедната сесия госпожа Изабела Джалъзова - зам. председател на Лицензионната комисия и водещ одитор, запозна клубовете с финансовите критерии за получаване на лиценз. Бе отделено специално внимание на нововъведените изисквания за ежегодно подобряване на отрицателния собствен капитал, както и на налагане на правилото за разходите на отбора, според което Коефициентът на разходите на кандидата за лиценз за даден сезон не трябва да надвишава 70%, информира gol.bg.

Лицензионната комисия пожелава успех на всички професионални клубове в процеса на изготвяне на документацията за получаване на лиценз.

Снимка: Lap.bg.