Костов след загубата на "Левски": Резултатът не ни прави доволни, Лима не е в добро състояние

"Ще работим и групово, и индивидуално", заяви треньорът на "сините"

17.01.2024 | 17:56 Редактор: Искра Ангелова
Костов след загубата на

Треньорът на "Левски" Николай Костов обяви, че е останал много доволен от играта на своя отбор при загубата в контролата с "Вашаш" с 2:3. Той сподели, че играчите му са изморени от последните тренировки, а и с многото млади играчи се е нарушил баланса, най-вече в дефанзивен план, което довело до обрата в резултата.

"От резултата не сме доволни, но играта беше много добра като за първа проверка. Доволен съм от всички играчи. Нямахме добър баланс в двата отбора, с които играхме. Рано е да се правят изводи от тази проверка. Играчите с днешния мач завършват микроцикъл. Бяха в аеробен режим и нямаха свежест, каквото ни е нужна. Работим над елементите от футбола, към който искаме да се завърнем - позиционния ни футбол", започна Костов.

"Нямахме добър баланс през второто полувреме. Не бяхме така стабилни в защита, макар че головете реално дойдоха от наши грешки. Това е контролна игра и тя е за това - да видим всички грешки и да ги изчистваме. Ще работим и групово, и индивидуално. Много е рано да говорим сега за младите играчи. Ще ги коментираме в края на лагера, когато играят повече срещи и тогава ще мога да дам персонални оценки. Доволен съм обаче от тях на този етап - имат настроение, желание за работа. Фабио Лима е с 3-4 тренировки. В тактическите занимания е длъжен да осмисли това, което искаме от него. Не е и в добро физическо състояние. Ще бъде на индивидуален план, за да влезе в оптимална форма. Първите впечатления обаче са, че е много добър футболист, а и много добър човек", каза още треньорът на "сините".

Снимка: БГНЕС