"Интер" започна годината с победа над "Верона"

Лаутаро откри още в първите минути на "Джузепе Меаца"

06.01.2024 | 16:46 Редактор: Вяра Димова

"Интер" стартира 2024 г. с победа. Претендентът за титлата в Серия А стигна до измъчено 2:1 срещу борещия се оцеляване "Верона". Лаутаро откри още в първите минути на "Джузепе Меаца". 15 мин преди края на срещата резервата Анри изравни. Дълбоко в добавеното време резервата Давиде Фратези даде пак аванс за Интер. Точно преди последния съдийски сигнал гостите от Верона получиха дузпа. Ударът на Анри обаче не намери целта.

С успеха "нерадзурите" продължават да са лидери в Серия А. Финалистът от Шампионската лига има 48 точки. Вторият "Ювентус" е с 5 по-малко, но е и с мач пасив.

Още в третата минута Томас Суслов можеше да даде аванс на гостите, но Ян Зомер изби удара му с крак. В 13-ата мин лидерът в Серия А откри. Хенрих Мхитарян пусна пас към Лаутаро, който се разписа с шут по земя.

10 мин по-късно "Интер" поиска дузпа. Играч на "Верона" докосна топката с ръка в пеналта, но реферът не отсъди нищо. Няколко секунди по-късно съдията обаче спря играта и отиде на монитора, за провери ситуацията. След преразглеждането обаче арбитър реши, че няма нищо нередно и играта продължи.

В средата на първата част "Верона" имаше шанс да изравни.  Джурич се извиси над всички в наказателното поле на "Интер" и стреля, но Зомер улови. В началото на втората част "Интер" удари за втори път, но голът на Лаутаро бе отменен от ВАР. Според системата аржентинецът е бил в засада.

В 57-ата мин Дензъл Дъмфрис стреля от ръба на наказателното поле. Топката се запъти към долния десен ъгъл, но Лоренцо Монтипо спаси. В следващите 10 мин играчите на Индзаги стигнаха до още 2 положение, но Маркъс Тюрам и Чалханоглу не успяха да вкарат. Напук на натиска на "Интер", гостите от "Верона" изравниха. В 75-ата мин резервата Анри прониза Зомер и смълча трибуните на "Джузепе Меаца".

"Интер" натисна съперника, след като получи гол. Стражът на "Верона" обаче отрази чудесно удар на Лаутаро в 82-ата мин.

Дълбоко в добавеното време лидерите в Серия А отново излязоха напред в резултата. Точен бе резервата Давиде Фратези, който се разписа в 94-ата мин. Драмата обаче бе пълна. Точно преди последния съдийски сигнал "Верона" получи дузпа. Зад топката застана голмайсторът Анри, но резервата нацели гредата.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС