"Нотингам" шокира "Нюкасъл" с 3:1 на "Боксинг Дей Форест"

Тимът се изкачи до 16-ата позиция със 17 точки

26.12.2023 | 17:27 Редактор: Вяра Димова

"Нотингам" шокира "Нюкасъл" с 3:1 като гост в първи мач от празничния 19-и кръг на английската Висша лига. На "Боксинг Дей Форест" обърнаха "свраките" за дебютен успех под ръководството на новия мениджър Нуно Ешпирито Санто и първи за отбора след седем двубоя за първенството.

Началото не предвещаваше подобен развой на събитията на "Сейнт Джеймсис Парк", след като домакините откриха резултата чрез Александър Исак от дузпа в 23-та минута. В добавеното време на първата част обаче бившият нападател на "джордитата" Крис Ууд наказа тима на Еди Хау след асистенция на Антъни Еланга. В началото на второто полувреме двамата отново комбинираха за втория гол на Ууд в срещата, а скоро след това офанзивният футболист на "Нотингам" получи чудесен извеждащ пас от Мурило, преодоля с лекота стража Мартин Дубравка и реализира за 3:1, с което оформи и хеттрика си.

Попадението бе преразгледано от ВАР, но в крайна сметка не се стигна до отмяна на първоначалното решение. До края гостите удържаха аванса си и така постигнаха първи успех при новия наставник Санто, който в миналия кръг дебютира с драматична загуба от Борнемут с 2:3 у дома.

"Нотингам" се изкачи до 16-ата позиция със 17 точки, една повече от 17-ия "Евертън", който утре посреща шампиона "Манчестър Сити", и на пет пред намиращия се под чертата новак Лутън, който обаче е с два мача в резерв. Кризата в "Нюкасъл" продължава, като Хау и компания са с четири загуби в последните си пет мача за първенство - междувременно отборът отпадна от Шампионската лига и Купата на Лигата. Това бе осмо поражение за "свраките" от началото на сезона в Премиършип, като тимът е седми с 29 точки.

За отбора предстои нов тежък тест - гостуване на "Ливърпул" на 1 януари, докато "Нотингам" посреща "Манчестър Юнайтед" два дни по-рано.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС