"Борусия" (Д) разби "Милан" и е на 1/8-финал в ШЛ, късна дузпа спаси ПСЖ срещу "Нюкасъл"

Парижани ще гонят класиране в следващата фаза в последния мач от груповата фаза

29.11.2023 | 07:00 Редактор: Тодор Петров

"Борусия" (Дортмунд) си осигури класиране на осминафиналите в Шампионската лига след победа с 3:1 на "Сан Сиро" срещу "Милан". Германците имат 10 точки в група F и са недостижими за третия в подреждането. "Милан" пък остана последен с пет точки, но все още с минимални надежди, че може да продължи напред. За това обаче е нужна задължителна победа в "Нюкасъл".

Мачът можеше да е различен, но Оливие Жиру изпусна дузпа още в началото. За Дортмунд вкараха Марко Ройс от дузпа, Биное-Гитънс и Адейеми. Почетният гол за "Милан" бе дело на Чуквуезе.

В последния кръг от групата германците играят с ПСЖ, но имат 3 точки повече от парижани, които са втори към момента. "Милан" остана последен с 5 точки, колкото има и "Нюкасъл".

В другия мач от групата ПСЖ бе на косъм от почти сигурно сбогуване с Шампионската лига, но Килиан Мбапе спаси парижани. Френският тим стигна до равенство 1:1 с "Нюкасъл".

Исак откри през първата част. През втората част играчите на Луис Енрике се скъсаха да се надпреварват кой ще пропусне по-чисто положение, за да се стигне до 97-ата мин. Тогава Мбапе изравни от дузпа, дадена дълбоко в добавеното време.

С точката ПСЖ остава на второто място в "групата на смъртта". Шампионите на Франция са със 7 точки. 

Снимка: БГНЕС