Меси не забрави Марадона: Където и да си, Диего, честит рожден ден, това е и за теб!

"Сигурен съм, че Холанд и Мбапе ще триумфират с отличието многократно", заяви звездата на "Интер" (Маями)

31.10.2023 | 08:04 Редактор: Искра Ангелова
Меси не забрави Марадона: Където и да си, Диего, честит рожден ден, това е и за теб!

Нападателят на "Интер" (Маями) и аржентинския национален отбор Лионел Меси е носител на наградата "Златната топка" за сезон 2022-23 в анкетата на списание "Франс Футбол".

"Имах късмет да спечеля тази награда. Никога не позволявайте нивото да падне. Сигурен съм, че Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе ще триумфират с отличието многократно в следващите години. Благодаря на всички хора от различни националности, които ме окуражаваха по време на Световното първенство през миналата година. Много е трудно, но винаги се борете, за да постигнете желаните резултати. Ще отпразнувам това със съотборници от националния отбор на Аржентина. Щастлив съм в "Интер" (Маями) и се чувствам добре приет и топло посрещнат, а сега ще имам време да се наслаждавам на този миг", заяви Меси веднага след получаване на "Златната топка", цитиран от БТА.

"Днес исках да спомена Диего. Няма по-добро място да му честитим рождения ден - тук, сред много хора, обичащи футбола, както той искаше. Където и да си, Диего... честит рожден ден. Това е и за теб", допълни бившият футболист на "Барселона" и ПСЖ.

Аржентинецът, който реализира седем гола на финалите на Мондиал 2022 в Катар, триумфира за рекордния осми път в кариерата си с ценното отличие.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Алито от София
преди 5 месеца
Напълно заслужена осма златна топка за най добрият футболист в света Лео Меси , а и кой друг освен най добрият футболист на България за всички времена е до него, великия Ицо Стойчков , не знам защо ръждивия,, французин"Мбапе бе у тази класация като няма никакви заслуги, Холанд, горе долу, рано му е, Меси е човека, сигурен съм че ще прави 10 златни топки Сигнализирай за неуместен коментар