Везенков дебютира за "Сакраменто": Не може от първия ден да съм на 100%

Трябва много работа, за да сме готови за първия мач от сезона, каза баскетболистът

09.10.2023 | 09:40 Редактор: Вяра Димова

"Винаги е различно, когато играеш, а не гледаш по телевизията. Това беше първият ни предсезонен мач, все още напасваме различните парчета и се опитваме да играем по-добре. Резултатът не беше добър, но ние вярваме в процеса, в тренировките. Трябва да подобрим много неща, за да сме готови за първия официален мач от сезона", обяви Александър Везенков след неофициалния си дебют за "Сакраменто Кингс".

Везенков изигра 11 минути за "Кингс" при загубата от "Торонто Раптърс" с 99:112 в предсезонна контрола, играна във Ванкувър. Българинът завърши с най-много точки за своя тим - 12 - след като реализира четири стрелби от седем опита.

"Различно е, въпреки че беше контрола. Скоростта е друга, по-бързо е. Баскетболът е напълно различен, но всеки вариант си има своята красота. Работя всеки ден, няма друг начин. Не очаквам от първия ден да бъда на 100 процента. Трябва да остана напълно концентриран, да работя всеки ден и да се опитам да помогна на отбора. Винаги е хубаво, когато ти влезе първата стрелба, но се опитвам да помогна на отбора по различни начини, но мисля, че с всеки мач ще ставам все по-добър", сподели Везенков след двубоя.

Треньорът на "Сакраменто" Майк Браун също коментира представянето на Везенков: "Саша стреля добре, трябва отново да видя как беше играта му в защита, но определено стрелбата му беше силна".

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС