С бърза победа Джокович е на полуфинал в Синсинати

Сърбинът и Карлос Алкарас на крачка от очаквания финал между двамата

19.08.2023 | 19:06 Редактор: Елеонора Танева

Новак Джокович и Карлос Алкарас с още една стъпка към очаквания от всички финал между двамата на Мастърса в Синсинати. Сърбинът стигна далеч по-лесно до полуфиналите, след като срази Тейлър Фриц за един час с 6:0, 6:4. Първият сет бе катастрофален за американеца. Той направи  едва  осем точки и така и не стигна до геймбол дори в трите гейма , в които подаваше. Втората част бе далеч по равностойна. Започна с ранен пробив на Фриц , като деветия в световната ранглиста задържа аванса си до 4 на 2. Сърбинът обаче отново вдигна темпото, спечели четири поредни гейма, в които Фриц отново стигна до едва шест точки и след 6:4 е на 75-ия си Мастърс полуфинал, като от рекорда на Рафа Надал го дели само един.

Следващият съперник на Джокович по пътя към финала е Александър Зверев, който също отстрани в два сета французина Манарино. Карлос Алкарас трябваше далеч повече да се потруди за да сломи съпротивата на австралиеца Пърсел. Испанецът дори се нуждаеше от обрат, за да стигне до успеха след като загуби първия сет с 4:6. Един пробив във втората част бе достатъчен на Алкарас, за да го спечели с 6:3. Решителният трети сет отново започна с брейк за световния номер едно, но Пърсел успя да изравни за 2:2. В края обаче Алкарас стигна до нов пробив и то на нула, за да поведе с 5:4. Когато сервираше за мача Карлито успя да спаси един брейкбол и при първия си мачбол да затвори срещата в своя полза.

Следващото препятствие пред испанеца е Хуберт Хуркач , който спечели убедително последните си два мача с Попирин и Циципас.   

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС