Джокович победи Монфис за 19-и пореден път и отива на 1/4-финал в Синсинати

Алкарас успя да си осигури четвъртфинална среща с австралиеца Макс Пърсел

18.08.2023 | 09:45 Редактор: Искра Ангелова

Новак Джокович продължи доминацията си над Гаел Монфис с победа с 6:3, 6:2,  за да стигне до четвъртфиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Синсинати. Вторият поставен сърбин, двукратен победител в щата Охайо, спечели 19-ия си мач срещу френския шоумен, срещу когото няма загуба.

Необходими му бяха само 69 минути, за да последва поставения под №1 Карлос Алкарас сред най-добрите осем, като испанецът издържа на поредица от разочароващи забавяния заради дъжда, за да победи Томи Пол със 7:6 (6), 6:7 (0) 6:3 и  си върна за загубата от американеца миналата седмица в Торонто.

Следващият кръг Джокович ще се изправи срещу американеца Тейлър Фриц, който продължи напред, след като Душан Лайович се оттегли с контузия на пръста на крака, изоставайки с 0:5.

Джокович проби веднъж, за да спечели първия сет и бързо поведе с 5: 0 във втория. Той се поколеба, докато сервираше за мача, като изпусна подаването си само за да завърши състезанието два гейма по-късно.

Нещата не бяха толкова лесни за Алкарас. Той пропиля три мачбола срещу Пол във втория сет преди първото от поредицата отлагания заради дъжда, които принудиха играчите да напускат корта. След последната пауза Карлитос проби в началото на третата част и след това направи брейк и в заключителния гейм, за да триумфира. Той завърши с 40 печеливши удара и 61 непредизвикани грешки.

Испанецът успя да си осигури четвъртфинална среща с австралиеца Макс Пърсел, победил с 6:4, 6:2 швейцареца Стан Вавринка.

Снимка: БГНЕС