Григор Димитров бе сломен от Зверев още в първия кръг в Синсинати

Първата ни ракета имаше проблеми с началния си удар

15.08.2023 | 22:15 Редактор: Михаела Кирилова

Григор Димитров отпадна в първи кръг на Мастърс турнира в Синсинати. Водещият ни тенисист загуби от Александър Зверев с 2-6, 2-6 в битката на бившите шампиони от Western & Southern Open. Първата ни ракета имаше доста брак в играта си и сякаш по-трудно се адаптира към много ветровитите условия за игра. Освен това, Григор имаше и много проблеми с началния си удар, като завърши срещата с 0 паса, 8 двойни грешки и 49% вкаран първи сервис.

Димитров пропусна Мастърса в Торонто, заради болки в кръста. В мача си срещу германеца, българинът опитваше да играе максимално агресивно с много рискови удари и често да излиза на мрежата. Това обаче доведе до много грешки. Следващ съперник на Александър Зверев е Йошихито Нишиока.

Първият брейк в мача дойде още в третия гейм, когато при 30-30 водещият ни тенисист направи двойна грешка, след която не успя да отрази опасността. В петия гейм Григор продължи да има проблеми с началния си удар. Той изостана 15-40, като до този момент имаше едва 4/14 вкарани първи сервиса. Българинът обаче успя да се измъкне от ситуацията и да стигне до 2-3.

Зверев обаче продължи да натиска от ретур. В седмия гейм германецът поведе 30-40, а в следващото разиграване Димитров сгреши форхенд. Така при аванс от 5-2 бившият №2 в света сервираше за сета и го спечели – 6-2. След почивката Григор опита да притисне повече германеца от посрещане, но така и не реши проблемите в собствените си подавания. Първата ни ракета започна третия гейм с две двойни грешки - 0-30, което предвещаваше последвалия брейк - 1-2.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС