Баскетбол: Националите ни с убедителна победа срещу Норвегия

Това бе втора поредна домакинска победа за момчетата на Росен Барчовски след успеха срещу Австрия

30.07.2023 | 21:01 Редактор: Юлиан Христов

Мъжкият национален отбор на България спечели убедително срещу Норвегия с 91 на 69 и излезе начело в квалификационната група за Европейското първенство догодина.

Това бе втора поредна домакинска победа за момчетата на Росен Барчовски след успеха срещу Австрия преди седмица също в Ботевград. Срещу норвежците нашите не оставиха съмнение в превъзходството си от самото начало и още на полувремето имаха комфортна преднина от 16 – точки – 50 на 34.

След почивката мача се доиграваше, но родните национали съумяха да увеличат още предимството за да спечелят в крайна сметка с внушителното 91 на 69.

Константин Костадинов бе най-резултатен за националите ни с 19 точки, като една борба не му стигна за дабъл – дабъл.

Иван Алипиев добави още 18 – точки, а Павлин Иванов завърши с 12. Успехът обаче все още не гарантира, че България ще прескочи предварителната фаза на квалификациите.

"Трикольорите" имат един последен мач – гостуване на Австрия в сряда и нова победа ще им гарантира първото място. Успех на австрийците обаче ще завърже нещата в групата и всичко ще трябва да се реши в последната среща между Норвегия и Австрия.  

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg