Антъни Иванов отново заговори за натиск: Не искам на 30 г. да не мога да имам деца

"Отидох да продължа образованието си и да се състезавам в САЩ през 2018 г., не съжалявам за това", написа плувецът

14.07.2023 | 15:14 Редактор: Михаела Димитрова
Антъни Иванов отново заговори за натиск: Не искам на 30 г. да не мога да имам деца

Българският плувец Антъни Иванов отново коментира скандала между него и родната федерация. 

"Последно изявление от мен, защото всичко това става досадно и рискувам кариерата и живота си за страна и национален отбор, на които не им пука. Всеки в общността на българските плувци знае какво се случва вътре, но повечето от тях са хванати и принудени да млъкнат по много различни начини. Отказах предложението да участвам в техния "цикъл за световни рекорди и т.н." и отидох да продължа образованието си и да се състезавам в САЩ през 2018 г. Не съжалявам за това и наистина се гордея с решението си, защото срещнах невероятни хора, невероятни треньори и да работя и да се забавлявам, без да се налага да вземам допинг, за да постигна някакви резултати в кариерата си", написа Иванов в Instagram на английски език.

Той категорично заявява, че не иска да участва в "този цирк". "През 2021 г., когато "може би целият отбор" беше хванат с допинг, исках всички във федерацията да бъдат уволнени. Разбира се, това не се случи и не след дълго започнаха атаки срещу мен и беше очевидно, че рано или късно ще ме забранят, защото в България е пълно с това и ако някой иска да говори, затваря се. Не искам повече да участвам в този цирк", обяснява плувецът.

"Не искам да имам "Световни рекорди" и да не мога да имам деца след 30 години. Спортът е всичко за спортсменство и можете да попитате всеки, който някога е работил с мен какво е мнението им за мен като съотборник. Обичам всичките си приятели, треньори и т.н., които съм създал чрез плуване, и няма да спра да се боря и да говоря за всички грешни неща, направени във федерация от малка страна, защото е мое право да имам мнение, но определено не е тяхно право да ми кажат "2 години спиране ще бъде най-малкото, което ще ти се случи, ако не млъкнеш", пише още Антъни Иванов.

Снимка: Lap.bg


2
0 rate up comment rate down comment 0
Не знаех
преди 9 месеца
Че спорта бил: допинг за спортистите и бизнес за организаторите. Да не са си научили урока покрай гладиаторите в древен Рим? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
Оставка на цялата федерация !!! Дъртите *** долу Сигнализирай за неуместен коментар