Антъни Иванов отговори на БФПС: Никой не ме е потърсил, целят да ме репресират

"Няма как да знаят дали някой ми е упражнявал натиск или тормоз", заявява плувецът

05.07.2023 | 17:46 Редактор: Вяра Димова
Антъни Иванов отговори на БФПС: Никой не ме е потърсил, целят да ме репресират

Българският плувен ас Антъни Иванов реагира на решението на Управителния съвет на федерацията да сезира дисциплинарната комисия към централата за медийни изяви на състезателя, които уронват нейния престиж.

"УС на Българската федерация плувни спортове (БФПС) не конкретизира от кое мое поведение и кои мои медийни изяви е разочарован. Никой не ме е потърсил от БФПС, за да дам обяснения.

Няма как да знаят дали някой ми е упражнявал натиск или тормоз, когато са изслушали само едната страна. Така ми е нарушено конституционното право на защита. Заключението на УС на БФПС цели да ме репресира и да ограничи правото ми на свободно изразяване.

Напомням на БФПС, че съгласно чл. 39, ал. 1 от Конституцията на Република България, всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.

Критиката е позволена от Конституцията. Ако БФПС смятат, че съм им причинил имуществени или неимуществени вреди с моите изказвания, единственият компетентен форум да определи това е българският съд. Няма как "засегнатата страна" да бъде едновременно потърпевш и съдия!", написа Иванов във Facebook.

Снимка: lap.bg