Голям трансфер за "Ливърпул", привлече Доминик Собослай от РБ Лайпциг

"Исторически клуб, много добри футболисти, добър треньор", каза 22-годишният халф

02.07.2023 | 20:13 Редактор: Вяра Димова
Голям трансфер за

"Ливърпул" финализира трансфера на Доминик Собослай от РБ Лайпциг, след като активира откупната клауза на полузащитника, която бе на стойност 60 млн. паунда. Унгарският национал подписа петгодишен договор на "Анфийлд", след като впечатли с изявите си в Германия.

"Чувството е много, много добро. Насладих се на последните няколко дни и очаквам с нетърпение да опозная всички в клуба. Последните 3-4 дни минаха много бавно - не беше толкова лесно. Но в крайна сметка съм тук, щастлив съм и нямам търпение да започна. Исторически клуб, много добри футболисти, добър треньор, всичко е страхотно. За мен беше идеално да направя следващата крачка в кариерата си в клуб като този. Феновете, стадионът, всичко е прекрасно", каза 22-годишният халф пред официалния сайт на мърсисайдци.

Собослай бе с основна роля за триумфа на Лайпциг и третото място в Бундеслигата на "биковете" през изминалата кампания. Талантът отбеляза 10 гола и даде 13 асистенции в 46 мача за тима във всички турнири - Лайпциг стигна и до осминафиналите на Шампионска лига, където отстъпи на бъдещия победител "Манчестър Сити".

Унгарецът се присъедини към Лайпциг след успешен период от две години и половина в РБ Залцбург, където бе избран за Играч номер 1 на Бундеслигата за сезон 2019/20, след като помогна на отбора да стане шампион.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС