Гуардиола: Победата на "Манчестър Сити" е предначертана, успехът дойде трудно

"Уморен. Спокоен. Доволен", каза мениджърът на отбора

11.06.2023 | 10:09 Редактор: Вяра Димова

Победата на "Манчестър Сити" във финала на Шампионската лига над "Интер" е предначертана от съдбата, каза мениджърът на отбора Пеп Гуардиола, след като отборът му постигна требъл в събота.

52-годишният испанец оформи втория си исторически требъл в треньорската кариера, след като сънародникът му Родри вкара единствения гол в 68-ата минута за трудна победа с 1:0 срещу италианците.

Той е първият треньор с подобно постижение, като първият требъл спечели с "Барселона" през 2009 година. Гуардиола вече има три титли в Шампионската лига като треньор и само Карло Анчелоти с четири има повече.

"Уморен. Спокоен. Доволен. Успехът дойде толкова трудно", каза емоционалният Гуардиола, след като прегърна всеки един от своите играчи и служителите на клуба.

"Интер е наистина добър. Бъдете търпеливи, казах на полувремето. Трябва да имате късмет. Този мач е хвърляне на монета. Но триумфът беше предначертан от звездите. Принадлежи ни", каза още Гуардиола.

"Не бяхме на най-доброто си ниво. След Световното първенство отборът направи крачка напред, но това не беше най-доброто ни представяне", каза още той.

"Сити" ще се бори за четвърта поредна титла във Висшата лига през следващия сезон и ще бъде един от фаворитите отново да спечели Шампионската лига, след като сложи край на дългото си чакане.

Снимка: БГНЕС