Индзаги: Момчетата направиха невероятен мач, не ги сменям за никой друг

Загубихме, но трябва да се гордеем с това, което показахме, каза треньорът на "Интер"

11.06.2023 | 08:11 Редактор: Вяра Димова

Треньорът на "Интер" Симоне Индзаги загуби едва за втори път в кариерата си финален мач. От седем изиграни до тук той имаше 6 трофея, като бе загубил само първия си такъв сблъсък като треньор на "Лацио" срещу "Ювентус". Снощи обаче Индзаги отново трябваше да преглътне загубата, след като нерадзурите отстъпиха 0:1 на "Манчестър Сити" във финала на Шампионската лига. Макар и наранен Симоне бе горд от своя отбор.

"Веднага поздравих момчетата, защото направиха невероятен мач. Бяха грандиозни. Загубихме финал, който искахме да спечелим на всяка цена. Но трябва да се гордеем с това, което показахме", обяви Индзаги. 

"Цял свят видя какво можем. Не сменям моите футболисти за никой друг! Не дадохме положения на един много силен противник. Момчетата сега са посърнали и мрачни, но футболът е такъв. Трябва да се гордеем с това, което направихме. Играхме пет финала за 20 месеца", добави той.

Треньорът на нерадзурите мисли и за бъдещето. "Манчестър Сити ги" познава всеки. Естествено, че ни боли. Направихме отличен сезон и когато си изиграл такъв финал е много трудно да приемеш поражението. Но ние искаме да се върнем отново тук. Защото видяхме, че имаме силите да го направим. Изиграхме 57 мача този сезон и това беше прекрасно пътешествие", каза Индзаги.

Снимка: БГНЕС