"Арда" разби "Ботев" в Пловдив и си заслужи бараж за Европа

"Славия" удари "Локо" (Сф) в малкото столично дерби, но това не бе достатъчно на "белите"

06.06.2023 | 21:46 Редактор: Искра Ангелова

Отборът на "Арда" ще играе бараж за участие в Лига на конференциите срещу ЦСКА 1948 или "Левски", след като победи "Ботев" (Пловдив) с 3:0 като гост в мач от последния кръг на Първа лига.

По същото време на стадион "Александър Шаламанов" в София "Славия" победи "Локомотив" (София) с 2:0, но въпреки победата "белите" завършват на осма позиция. Преди началото на двубоя бившият македонски национал Дарко Тасевски бе награден с плакети от Славия и БФС, тъй като слага край на професионалната си кариера. Бившият играч на "Левски" започна двубоя като титуляр и бе заменен в 12-та минута.

 "Белите" трябваше да почакат, за да стигнат до победата срещу "Локомотив", като откриха резултата чак в 88-та минута чрез Владимир Николов, а малко след това Роберто Райчев оформи крайното 2:0.

На "Колежа" Светослав Ковачев даде аванс на "Арда" в средата на първото полувреме, а след почивката удвои преднината на гостите. Ласана Н'Диае вкара трети гол за "Арда".

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.


1
0 rate up comment rate down comment 1
Тракиец
преди 9 месеца
И сега какво стана? Ботев се върна на "Колежа", ама няма победа там! Май на игрището в Коматево им е мястото. Сигнализирай за неуместен коментар