"Фиорентина" и "Уест Хям" влизат в битка за трофея от Лигата на конференциите

Италианците се класираха за финал след инфарктен мач срещу "Базел"

19.05.2023 | 07:02 Редактор: Тодор Петров

"Фиорентина" се класира на петия европейски финал в историята си след невероятна драма. Гол в 129-ата минута на Антонин Барак донесе крайното 3:1 като гост на "Базел" и място на финала срещу "Уест Хям" на 7 юни в Прага. Първата среща преди седмица завърши с победа на швейцарците 2:1.

Два гола на Нико Гонсалес обаче донесоха 2:1 в края на редовното време в Швейцария. Продълженията бяха много напрегнати, а Фиорентина атакуваше много.

Лекарският екип на "Фиорентина" се качи на трибуните, за да помогне  на фен и той бе откаран в болница. Затова имаше огромно добавено време след 120-ата минута. В 129-ата след центриране защитата на "Базел" не успя да изчисти и Антонин Барак прати топката в мрежата с диагонален удар.

В другия полуфинал "Уест Хям" надделя и се класира за последния мач в Лигата на конференциите след нова победа над АЗ Алкмаар. "Чуковете" победиха с 1:0 в реванша в Нидерландия и след 2:1 в първата среща отиват на финала в турнира с общ резултат 3:1. Това ще е трети европейски финал за лондончани и първи от 1976 г. насам.

Единствения гол в мача вкара Пабло Форналс дълбоко в добавеното време. Той отне топката в средата на терена, преодоля защитник и с хубав удар по земя от границата на наказателното поле прати кълбото в мрежата на съперника.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС