"Селтик" удари "Рейнджърс" с 3:2 в дербито на Шотландия

"Детелините" дръпнаха с 12 точки на върха в класирането

08.04.2023 | 16:55 Редактор: Елеонора Танева

"Селтик" се наложи над "Рейнджърс" с 3:2 у дома в голямото дерби на шотландската Висша лига. "Детелините" спечелиха горещия сблъсък и дръпнаха с цели 12 точки пред основния си преследвач и съперник през годините.

Кього Фурухаши изведе водачите в класирането напред в резултата в 26-ата минута, като преди това попадение на японеца и такова на Алфредо Морелос от гостите бяха отменени. Голът на колумбийския национал, който не бе зачетен заради нарушение, предизвика големи полемики сред коментатори и анализатори, но в крайна сметка не бе признат за редовен. "Рейнджърс" се окопити след попадението на Фурухаши и възстанови паритета чрез Джеймс Таверние в края на първото полувреме.

След почивката обаче играчите на Анге Постекоглу си върнаха преднината чрез Фурухаши, а Жота направи резултата 3:1 в 73-ата минута. Воденият от Майкъл Бийл тим не се отказа и намали изоставането си с гол номер 100 на Таверние за клуба, но за повече нямаше сили и така не спечели шеста поредна визита на "Селтик Парк", пише БГНЕС.

Успехът на домакините отвори разлика от 12 точки пред "Рейнджърс", което на практика им подпечата и шампионската титла на страната. За "детелините" тя ще бъде под номер 53, с което те ще се доближат на две от "Рейнджърс". 

Снимка: БГНЕС