На 3 март специален гост в "Златните" ще бъде Александра Жекова

Най-добрата българска сноубордистка гостува в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR

02.03.2023 | 11:20
На 3 март специален гост в

В деня на националния празник, 3 март в новото издание на "Златните", част от сутрешния блок "България сутрин", гостува най-добрата българска сноубордистка. Александра Жекова ще бъде специален гост в рубриката този петък - 3 март от 07:00 часа по Bulgaria ON AIR.

Александра започва своя кариерен път в спорта със ски, на които се качва едва на 2 години. Баща ѝ Виктор Жеков, който е и нейният личен треньор, я запознава отблизо със сноуборда, който бързо я омайва и още на 8-годишна възраст започва да се състезава и да печели медали.

Коронната дисциплина на Александра Жекова е сноуборд крос, където тя успява да завоюва редица отличия в професионалната си кариера и участва на три зимни олимпиади. Българската спортистка споделя, че най-голямо вдъхновение за сноуборда са ѝ дали най-добрият български скиор Петър Попангелов и олимпийската българска биатлонистка Екатерина Дафовска.

На какво я учи спортът, кои са приятелствата, които пази от него, какво я е задържало в сноуборда и остава ли ѝ време да спортува, докато съчетава ролята си на майка –  всичко това зрителите ще научат от първо лице в интервюто с Александра Жекова този петък - 3 март от 7:00 часа в рубриката "Златните" на сутрешния блок "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.