Инфантино след селфито до ковчега на Пеле: Ужасен съм!

"Имам толкова голямо уважение и възхищение към Краля, че не бих направил нищо неуважително", написа Джани

05.01.2023 | 15:49 Редактор: Искра Ангелова
Инфантино след селфито до ковчега на Пеле: Ужасен съм!

Джани Инфантино беше жестоко критикуван, след като си направи селфи на погребението на Пеле. Жестът на президента на ФИФА, който се снима усмихнат до ковчега, предизвика възмущение сред феновете. 

Сега Инфантино излезе с отговор, опитвайки се да оправдае жеста си.

"Току-що се завърнах от пътуването си до Бразилия, където имах привилегията да присъствам на почитта към Пеле на стадион "Вила Белмиро" в Сантос. Ужасен съм, след като ме информираха, че съм бил критикуван от определени хора, че съм си направил селфита и други снимки по време на церемонията. Бих искал да изясня нещо. За мен е чест, че членове на семейството на великия Пеле и бивши колеги ме попитаха дали мога да направя снимки с тях. И разбира се, веднага се съгласих. В случая със селфито колегите на Пеле ни помолиха да си направим селфи заедно, но не знаеха как", каза той.

"Така че, за да помогна, взех телефона на един от тях и го снимах. Ако подаването на ръка на приятел на Пеле ми носи критика, тогава е добре да бъда критикуван. Винаги ще продължа да бъда в помощ на тези, които написаха легендарни страници в историята на спорта", допълни Инфантино, цитиран от "Труд".

"Имам толкова голямо уважение и възхищение към Пеле и тази церемония, че не бих направил нищо неуважително. Надявам се, че тези, които са говорили или писали неинформирани, имат благоприличието и смелостта да признаят, че са сгрешили", подчерта Инфантино.

"Най-важното обаче беше да отдадем почит на крал Пеле и затова предложих в 211-те асоциирани членки на ФИФА да има стадион или място на неговото име. За пример, игрището в нашата централа ще се казва "Стадион Пеле - ФИФА Цюрих". Да живее Кралят", завърши президентът на ФИФА.

Снимка: БГНЕС