Футбол без бира, не е футбол: Феновете скочиха на забраната на ФИФА

Именно за алкохол се пееше в една най-запомнящите се песни от Русия 2018

18.11.2022 | 19:11 Редактор: Искра Ангелова

Два дни преди началото на най-големия футболен турнир на планетата - Световното първенство в Катар - ФИФА забрани продажбата на бира на стадионите. Решението разгневи феновете, които са категорични, че футбол без бира, не е футбол.

Футболни фенове с бира в ръка по време на Световното първенство в Русия отпреди четири години - кадри, които няма да видим през следващите седмици на стадионите в Катар след решение в 90-ата минута на Международната футболна федерация. 

"След дискусии между властите в страната домакин и ФИФА беше взето решение продажбата на алкохолни напитки да се забрани в периметъра на стадионите. Вместо това продажбата на алкохолни напитки ще се съсредоточи в зоната на фестивала на феновете, други дестинации за запалняковците и лицензирани места", се казва в позицията на ФИФА.

Феновете реагираха на забраната със смесица от гняв и примирение. Запалянковците на Трите лъва, известни с неутолимата си страст за алкохолни напитки, се пошегуваха в социалните мрежи, че пият последната си бира за под 10 долара до края на първенството.

Именно за алкохол се пееше в една най-запомнящите се песни от Русия 2018. През следващите седмици футболните фенове в Катар ще трябва да се лишат от едно от големите си удоволствия.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.

Снимка: БГНЕС