Изкараха кирливите ризи на "Левски", клубът има задължения за милиони

Иво Ивков уточни, че "сините" са задлъжнели с над 30 милиона

17.11.2022 | 13:22 Редактор: Ирена Бакърджиева
Изкараха кирливите ризи на

Председателят на "Левски на левскарите" – Димитър Костадинов – разкри детайли от някои срещи с ръководители и спонсори на клуба.

"На една среща попитахме дали са в състояние да изравнят приходната и разходната част, за да мислим за нови дарителски кампании. Обаче ни бе обяснено, че това е невъзможно, защото има дупка от 500 хиляди лева на месец. Поискахме среща с мажоритарния акционер и спонсора. Бе трудно осъществена, датите бяха променяни, изчакахме цял месец, в който Мило Борисов поставяше доста условия – къде да се срещнем и т.н. Стана въпрос за тези месечни дефицити и че това е отговорност на собственика на мажоритарния пакет и компанията, която управлява клуба ни. Но финансовите проблеми не само не се подобриха, а се и задълбочиха", каза той.

Тогава Иво Ивков взе думата и каза, че към онзи момент задълженията са над 30 милиона, от които 11 милиона към НАП. Задължение има към компанията на Мило Борисов, която има договор за управление – 360 хиляди лева, към фирми под шапката на "НОВЕ Холдинг" – 9 100 000 лева, отделно Национална лотария – 7 милиона, 3 110 000 лева към "Главболгарстрой" и близо 4 милиона лева към други кредитори и доставчици.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: Lap.bg