Изненада: Пике слага край на кариерата си, последният му мач - в събота

"Познавате ме добре, ще се завърна", заявява той в емоционално видео

03.11.2022 | 21:48 Редактор: Ирена Бакърджиева
Изненада: Пике слага край на кариерата си, последният му мач - в събота

Изненада! Легендарният защитник на "Барселона" и Испания Жерар Пике прекратява футболната си кариера. Това обяви самият той с емоционално видео в социалните мрежи.

"В последните седмици и месеци много хора говорят за мен. До този момент не казах нищо. Както много от вас, и аз завинаги оставам от "Барселона". Футболът ми даде всичко, "Барса" ми даде всичко, вие, феновете, ми дадохте всичко", започва Пике.

"Като много от вас, винаги съм бил фен на "Барса". Роден съм в семейство на футболни фенове и фенове на "Барселона". Когато бях малък, исках да стана не футболист, а играч на "Барса". Напоследък много си мисля за това момче. Ами ако тогава му бяха казали, че всичките му мечти ще се сбъднат, че ще влезе в първия отбор на "Барса", че ще спечели всички възможни трофеи, ще стане европейски и световен шампион, ще играе с най-добрите футболисти в света и да станете един от капитаните, да намерите приятели през целия живот?", допълва той.

"Изминаха 25 години, откакто се присъединих към "Барселона". Тръгнах, но се върнах. Футболът ми даде всичко, "Барса" ми даде всичко. Ти, Кулес, ми даде всичко. И сега, когато всички мечти на това момче се сбъднаха, искам да ви информирам за моето решение - че е време да завърша това пътуване. Винаги съм казвал, че няма да имам друг отбор освен "Барса". И така ще бъде. Съботният мач ще бъде последният ми на "Камп Ноу". Ще стана редовен фен, ще подкрепям отбора. Ще предам любовта си към "Барса" на децата си, както направиха родителите ми", споделя Пике във видеото.

"Познавате ме добре, ще се завърна. Ще се видим на "Камп Ноу", завършва той.