Бербатов: Конгресът на БФС от 18 март 2022 г. е бил незаконно отменен

"Съдът е стигнал до извода, че незаконосъобразните действия на БФС са опорочили валидността на решенията на Конгреса", пише в поста

27.09.2022 | 20:18 Редактор: Ирена Бакърджиева
Бербатов: Конгресът на БФС от 18 март 2022 г. е бил незаконно отменен

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов и неговият екип публикуваха във Facebook решението на Софийски градски съд, че Конгресът на БФС от 18 март 2022 г. е бил незаконно отменен от БФС.

"Софийски градски съд реши, че Конгресът на БФС от 18 март 2022 г. е бил незаконно отменен от БФС!

Съдът е отсъдил, че Общото събрание на БФС на 18 март 2022 г. е било свикано от Изпълнителния комитет на БФС при спазена процедура по Устав и е било незаконно отменено, противно на твърденията на БФС!

За съжаление на всички желаещи скорошна промяна, съдът е решил, че БФС е опорочил изначално възможността да се проведе Конгрес на 18 март 2022 г., като е създал неяснота за провеждането му чрез бездействие на администрацията, която е допуснала публикуването на противоречива информация относно организирането на събранието (в Търговския регистър е публикувано, че събранието ще се проведе, докато на сайта на БФС пише, че е отменено).

Според съда това е опорочило процедурата по определяне на делегати, защото с разгласяването на противоречива и невярна информация относно отмяната на Конгреса, БФС е попречил на повечето членове на сдружението да вземат реално участие в събранието и да упражнят законното си право на глас.

Въпреки че се е съгласил с аргументите ни, съдът е стигнал до погрешения извод, че незаконосъобразните действия на администрацията на БФС са опорочили валидността на решенията на Конгреса.

На тези единствени основания, вменени изцяло във вина на БФС, съдът е отменил взетите от Конгреса решения, като е определил двуседмичен срок за обжалване. Предстои обжалване пред Софийския апелативен съд.

С оглед на направените констатации от съда в решението, считаме, че Изпълнителният комитет на БФС трябва незабавно да възстанови членските права на неправомерно изключените 62 клуба за участието им в напълно законно свикания и неотменен Конгрес на БФС на 18 март 2022г.

БФС не е имал право да изключи тези клубове, като се позове на собственото си неправомерно поведение", се казва в публикацията на Димитър Бербатов и неговия екип", пише в поста.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК