Бербатов се обърна към цяла България за революция във футбола и оставки в БФС

"Черно тото, корупция, унизителни резултати... Колко още ще чакаме", настоя той

10.06.2022 | 15:43 Редактор: Тодор Петров
Бербатов се обърна към цяла България за революция във футбола и оставки в БФС

Димитър Бербатов, който претендира за ръководната позиция в БФС, се обърна към цялата футболна общественост в България. Във видео в своя Facebook профил този заяви, че след снощния двубой с Гибралтар думите са излишни, но действията са наложителни.

"Единственото правилно действие е оставка на ръководството на БФС. 15-годишното им управление ни доведе дотук. Липсата на адекватна и професионална работа с децата в последните 15 г. ни доведе дотук", категоричен е Бербатов.

Той се обърна към всички футболни деятели, фенове и родители на трениращи футбол деца с думите: Не бъдете безразлични, изразявайте своето мнение, борете се за бъдещето на своите деца, които искат да играят футбол. Пожелайте промяна!

Колко още ще чакаме, искаме ли тази агония да продължава, къде е моралът, попита бившият голмайстор на Висшата лига на Англия.

"След всеки мач чуваме едно и също от управляващите футбола ни: Това са ни възможностите. Време е да се даде шанс на хора с други възможности, визия и отношение към управлението на футбола", продължава Бербатов.

"Черно тото, корупция, снимкови доказателства с шефовете на черното тото, унизителни резултати на националния отбор, липса на каквато и да е методика за развитие на футбола ни. Искаме оставката на сегашното ръководство на БФС и свикване на честен конгрес, който да избере нов легитимен президент на БФС", настоява легендарният номер 9.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК