Бербатов: Призоваваме за незабавната оставка на Борислав Михайлов

"ФИФА и УЕФА са показали не един път, че се борят с черното тото", заяви той

08.06.2022 | 15:46 Редактор: Искра Ангелова

Димитър Бербатов поиска оставката на ръководството на Българския футболен съюз. Голмайстор номер 1 на националния отбор заяви, че е получен анонимен сигнал за досъдебно производство за манипулиране на футболни мачове през 2019- а година.

"Нашият екип получаваме постоянно анонимни сигнали. Получихме и следния - образувано е досъдебно производство от 2019 година за манипулиране на футболни срещи. Разработвани са чрез СРС. Дори се води като организирана престъпна група. Ние молим всички държавни институции да излязат с това производство, за да излезе всичко наяве", заяви Бербатов.

"Публикува се снимка на Дан Тан с Борислав Михайлов - приятелска вечеря. Поредно и може би най-фрапиращо доказателство. До този момент някак си снимката започва да се забравя, което е тъжно, защото тя поражда изключително много тревожни въпроси, които ние зададохме, но още чакахме някой да отговори на тях. Ние ще изпратим материал до ФИФА и УЕФА. Има и договор, който беше публикуван с фирма на Дан Тан, която обаче няма лиценз за мач агент. Очакваме реакция от тяхна страна. ФИФА и УЕФА са показали не един път, че се борят с черното тото. Защо при положение, че се противопоставяме на черно тото президентът е бил на събиране с определяния за бос на черното тото. Среща, която се определя като събиране с европейските сътрудници на Дан Тан пред прокурори от Уилсон Радж Перумал един от партньорите на Тан", допълни той.

"Всички тези неща ни отведоха до мача с Грузия онзи ден. Имали сме слаби мачове, но позорът е още по-голям. Как ще се нахвърляш върху играчите. Естествено те си носят собствената отговорност и всеки трябва да преосмисли представянето си. но да излизаш и да хвърляш вината върху тях. Ако някой от футболната общественост иска да каже защо тези футболни ръководители трябва да останат, да заповядат, но на базата на тези факти, аз искам оставката на ръководството на БФС. Най-накрая да се проведе един честен конгрес. Чувам, че Бербатов искал да вземе властта на всяка цена, но не ме познават", отсече той.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК