Шимунджа преди "Рома": Трябва да сме смели и да играем със самочувствие

"Удоволствие е да разполагаш с такава група играчи", изтъкна треньорът на "Лудогорец"

07.09.2022 | 15:04 Редактор: Теодора Патронова

Треньорът на "Лудогорец" Анте Шимунджа даде брифинг преди мача срещу "Рома" утре. Той заяви, че от ден 1, в който е дошъл в "Лудогорец", е казал на футболистите, че те трябва да мислят като победители независимо кой отбор ще е срещу тях на терена.

"Трябва да играем със смелост", каза Шимунджа.

"Смятам, че сме подготвени и всичко е възможно в мача утре. Единственото, което трябва да направим, е да подходим по най-добрия начин в мача и да играем със смелост. Очаквам състезателен мач от двете страни. Доста конкурентен.  Играчите са на терена. Те се съревновават един срещу друг, а не толкова треньорите. Ние трябва да отговорим на качеството, което те имат и да го направим със смелост и самочувствие. Като говорим за тактиката може да се промени по време на мача", каза Шимунджа.

Той заяви, че няма проблеми с футболисти, като дори контузените Клод Гонзалвеш и Доминик Янков се възстановяват с добри темпове.

"Удоволствие е да разполагаш с такава група играчи. Направихме ротации през уикенда. Всички направиха заявка - някои по-сериозна, някои по-скромна. Всички доказаха, че са готови за този мач. Доволен съм, че разполагам с такава група играчи, в която всеки може да помогне - било с вдигане на темпото, смята на тактиката - офанзивна или дефанзивна", допълни Шимунджа.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК