Димитров започна с победа, класира се за втория кръг на "Ролан Гарос"

Тенисистът разби американеца Маркос Гирон

22.05.2022 | 14:45 Редактор: Ваня Кузманова
Димитров започна с победа, класира се за втория кръг на

Григор Димитров започна по отличен начин участието си на Откритото първенство на Франция, след като разби американеца Маркос Гирон с 6-1, 6-1, 6-1 в мач от първия кръг на турнира. Преди година двамата отново се срещнаха в двубой от откриващия кръг на Ролан Гарос, като тогава Димитров дръпна с два сета, но след това бе спрян от контузия в гърба и трябваше да се откаже.

Днес българският тенисист, който записа добри резултати на клей в последните седмици, включително и полуфинал на Мастърса в Монте Карло, доминираше изцяло на Корт 7 и даде едва три гейма на съперника си. 

Григор загуби само 16 точки на собствен сервис в цялата среща, като отрази единствената възможност за пробив, която се откри пред Гирон. От своя страна Димитров взе подаването на американеца 7 пъти и завърши с 28 печеливши удара срещу 24 непредизвикани грешки за час и 34 минути игра. Той също така бе много активен в излизанията на мрежата като взе 20 точки от 24 опита, пише БГНЕС. 

По този начин 31-годишният българинът се класира за втория кръг на "Ролан Гарос" за седми път в кариерата си, а там ще очаква хърватина Борна Чорич или Карлос Таберне от Испания. Следващият мач на Гришо в Париж ще се играе в сряда.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК