Стойне Манолов: "Царско село" прекъсва съществуването си в професионалния футбол

"Царете" завършиха 1:1 след две изпуснати дузпи и изпаднаха във Втора лига

22.05.2022 | 14:30 Редактор: Ваня Кузманова

"Царско село" прекъсва съществуването си в професионалния футбол, разкри собственикът на клуба Стойне Манолов след вчерашните ексцесии по време на мача с "Локомотив" (София). "Царете" завършиха 1:1 на своя стадион след две изпуснати дузпи и изпаднаха във Втора лига.

"Да, Царско село направи три добри години в Първа лига. Дойде време обаче да кажем, че клубът престава да съществува и няма да участва в професионалния футбол следващия сезон. Обявяваме го сега, за да дадем възможност на БФС да попълни групата както намери за добре", заяви Манолов пред официалния сайт на клуба.

"Инвестицията на пари в българският футбол е най-лесният начин да ги загубиш. Няма почва да развитие. Хабят се нерви и средства. Все пак трябва да признаем, че имахме достатъчно добри моменти в елита, а и преди това, когато бяхме част от Втора лига. Искам да благодаря на всички футболисти, треньори и служители на Царско село, които през този период бяха част от клуба и отбора и даваха всичко от себе си на терена и извън него. Специални благодарности на треньорите Никола Спасов, който за съжаление вече не е сред нас, Любослав Пенев, Тони Здравков и Стефано Макопи. Открихме няколко много добри играчи, които минаха през Царско село и продължиха развитието си на по-високо ниво. Показахме, че може да се опълчваме на грандовете. Имахме успешни мачове с всички отбори от елита, дори и с най-силните. Ясно е, че футболът не е само пари, а и емоция. Опитахме всичко, за да оцелеем в последните няколко месеца, но за съжаление не се получи", посочи Манолов. 

Босът на Царско село коментира и скандала от последните минути на мача с "Локомотив" (София), когато влезе на терена и започна да блъска и удря Юсуфа Яфа, който искаше да бие дузпата в добавеното време на срещата.

"Първо искам да кажа, че съжалявам за това, което се случи. Не трябваше да се стига дотук, но вижте, когато един футболист не се съобразява с треньора, останалите си съотборници и с абсолютно никой аз не мога да го търпя. Получи се спор на терена между играчите, треньорите също казаха кой е определен да изпълни дузпата, но той не взе под внимание думата на треньора и своите колеги на терена. Не се съобрази с никого", каза Стойне Манолов. 

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Пинто
преди 1 година
Цинизма на частника в действие. Всъщност частника винаги е бил арогантен и алчен. Сигнализирай за неуместен коментар