"Царско село" изпадна от елита, "Ботев" (Вр) разби "Пирин" с 5:3 в Благоевград

Врачани ще играят решителен мач с "Етър" за място в А група

21.05.2022 | 21:52 Редактор: Ваня Кузманова

Отборът на "Царско село" изпадна от Първа лига, след като направи равенство 1:1 при домакинството си на "Локомотив" (София) в мач от последния кръг на първенството. "Ботев" (Враца) ще играе бараж с "Етър" (Велико Търново) за оставане в елита, след като победи "Пирин" (Благоевград) с 5:3 като гост и завърши на предпоследната позиция в класирането.

В София "железничарите" поведоха в резултата в 26-та минута чрез Фране Чиряк, който вкара от свободен удар. Точно преди почивката нападателят на "царете" Венцислав Христов пропусна дузпа, но в 73-та минута домакините изравниха с попадение на резервата Андрей Йорданов. В самия край Царско село получи нова дузпа и шанс да стигне до трите точки, но Мартин Кавдански също бе спрян от вратаря на гостите Дамян Дамянов, а преди това собственикът на клуба Стойне Манолов нахлу на терена, за да нареди именно Кавдански да изпълни наказателния удар, а не Юсуфа Яфа.

В крайна сметка усилията на "Царско село" бяха напразни, тъй като в другия мач Ботев победи Пирин с 5:3 на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Юлиян Ненов вкара хеттрик за врачани, а Йоан Бауренски и Стефан Гаврилов добавиха по един гол. За домакините се разписаха Вячеслав Велев, Васил Христов и Даниел Иванов.

По този начин "Царско село" изпадна, след като завърши на последната позиция с 26 точки, две по-малко от Ботев, който ще играе бараж за оставане в елита. Локомотив София завършва на 11-та позиция с 34 точки, а Пирин е 12-ти с точка по-малко.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК