"Шпигел" показа финансовите измами на "Ман Сити", Манчини взимал пари под масата

В материала се твърди, че италианецът е подписал два договора, като единият е бил фиктивен

08.04.2022 | 13:23 Редактор: Искра Ангелова

Шампионът на Англия "Манчестър Сити" беше забъркан в голям скандал. Германското издание "Шпигел" публикува документи, от които става ясно, че бившият мениджър на тима Роберто Манчини е получавал част от заплатата си по незаконен начин.

В материала се твърди, че италианецът е подписал два договора, като единият е бил фиктивен.

Роберто Манчини застана начело на "гражданите" през 2009 година и напусна през 2013 г., като в този период изведе клуба до първа титла от 44 години. Разследването на "Шпигел" разкрива цифрите от споразумението между Манчини и "Манчестър Сити", като прилага копие от договора.

Според него италианецът е трябвало да получава годишно възнаграждение от 1,4 млн. паунда плюс добавки в размер на 4 млн. Още в същия ден Манчини подписва още един контракт, който представлява "консултантски договор с Al Jazira" на стойност 1,7 млн. паунда и такси "които трябва да бъдат платени по сметка, посочена от вашата компания и изплатени без приспадане на каквито и да е било данъци", се казва в материала.

Изданието публикува информация и за случай от 2013 година, при който английският клуб е нарушил правилата на ФИФА за трансфери на млади играчи. Както е известно, ФИФА забранява на клубовете да купуват футболисти под 16 години от други държави, припомня "Фокус".

През 2020 година УЕФА извади "Манчестър Сити" от Шампионската лига за две години заради финансови машинации, но английският клуб обжалва решението в Спортния арбитражен съд (КАС) и санкцията беше отменена.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК