Бербатов след разкритите от ММС клубове фантоми: Време е компетентните органи да се намесят

"БФС вади от първенствата с напълно неоснователни обвинения над 100 клуба", написа той

24.03.2022 | 21:33 Редактор: Искра Ангелова
Бербатов след разкритите от ММС клубове фантоми: Време е компетентните органи да се намесят

Клубове фантоми са допуснати от БФС да гласуват на Конгреса на 12 октомври! Доказано при проверка от Министерството на спорта! Време е компетентните органи да се намесят срещу беззаконието. Това обяви Димитър Бербатов в социалните мрежи, след като по-рано днес Министерството на младежта и спорта обяви, че при направена проверка за три клуба от Сливен, един от тях е заявил, че не извършва дейност и не е упълномощявал делегат за извънредния конгрес на БФС на 12 октомври, но въпреки това такъв делегат е присъствал и гласувал.

"Председател на УС признава във видео, че клубът му не извършва никаква дейност в периода 2019 - 2022 г. Че не е упълномощявял никого за делегат за Конгреса на 12 октомври 2021 г. Че няма да упълномощи и за предстоящ конгрес, тъй като клубът не развива дейност! БФС предоставя на Министерството на спорта заверени документи, според които детски отбор на този футболен клуб не само е взел участие в турнири, но е и победител в един от тях. Освен всичко този клуб е участвал в Конгреса на 12 октомври 2021 г. и е гласувал", обяви Бербатов, който твърди, че е законният президент на БФС след Конгреса, който той и екипът му проведоха на 18 март.

"Този клуб продължава да бъде член на БФС и в момента (както и другите по проверката на министерството), а в същото време така нареченото ръководство на БФС се саморазправя, лишава от членството и вади от първенствата с напълно неоснователни обвинения над 100 клуба! Време е компетентните органи да се намесят срещу беззаконието", допълва той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК