Конгресът избра Димитър Бербатов за президент на БФС

76 делегати го избраха с пълно единодушие

18.03.2022 | 17:22 Редактор: Искра Ангелова

76 делегати избраха Димитър Бербатов с пълно единодушие за нов президент на Българския футболен съюз. Той спечели с пълно мнозинство от 100% от гласувалите на паралелния Конгрес, организиран от него и екипа му.

"Благодаря ви още веднъж за присъствието, за вота на доверие, който ми давате. Основен приоритет ще бъде това обединение, което минава през един честен и прозрачен Конгрес. Мисля, че това е най-демократичният вариант всички хора да представят своите идеи. Започваме да градим, не да рушим, и то заедно", бяха първите думи на новоизбрания президент.

В сградата влезе и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

На НДК пристигна и изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов. Впоследствие Бербатов заяви пред медиите, че ще има Конгрес и той не е отменен, както твърдяха от БФС.

От футболния съюз обявиха отмяната на общото събрание, насрочено за днес, 18 март, В крайна сметка, Бербатов и екипът му получиха достъп до зала 3.2, откъдето се насочиха към зала 3 на НДК. Той обяви, че ще бъде проведен алтернативен Конгрес след първоначалната отмяна от страна на БФС.

Пред медиите говори и спортният министър Радостин Василев, който отказа да вземе страна "Не знам какво ще се случи, с моя заповед комисия от ММС днес ще удостовери какво се случва в НДК, защото информациите са противоречиви, никой не знае какво се случва. Аз проверих залите, всички зали са празни, ще излезем с доклад. Държавата не знае какво се случва тук."

Паралелният Конгрес на БФС стартира в 11:30 часа. От 82-та делегати на клубове, 80 гласуваха "за" провеждането на такъв Конгрес, а двама се въздържаха. По време на събитието в зала 3 на НДК от родния съюз излязоха с официална позиция във връзка със случващото се, като определиха събитията в Двореца на културата като "фарс" и заявиха, че вече са сезирали ФИФА и УЕФА днешната "трагикомедия". 

Конгресът освободи освободи от длъжност президента на БФС Борислав Михайлов, както и членовете на двата Изпълкома - този избран на 12 октомври, и този избран преди 4 години. "За" гласуваха 75 от делегатите в зала 3 на НДК.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК