Радостин Василев: Държавата не знае какво се случва в НДК, комисия протоколира всичко

"Лицензът не подлежи на подновяване", заяви спортният министър

18.03.2022 | 11:33 Редактор: Искра Ангелова
Радостин Василев: Държавата не знае какво се случва в НДК, комисия протоколира всичко

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че държавата не знае какво се случва в НДК, но има комисия, а спортното министерство ще излезе с доклад.

Заключена зала посрещна Димитър Бербатов и екипа му в НДК, след което той и клубовете все пак бяха допуснати до Зала 3. Бербатов твърди, че днес има Конгрес на БФС, но от ръководството на централата категорично отричат.

"Не знам какво ще се случи. С моя заповед комисия от МС ще удостовери какво се случва в НДК. Информациите, които имаме са противоречиви. Никой всъщност не знае какво става. Всички зали са празни. Някакви хора правят процес на регистрация. Ще излезем с доклад. Тъй като това е спортна федерация, лично дойдох да се убедя коя зала е пълна и коя е празна. Това ще бъде протоколирано от специална комисия", заяви Василев.

"Стигнах до всички зали. Зала 3 е празна. Много столове са наредени. Всички зали са празни. Ще бъдат заснети всички зали от комисията. Не мога да взимам страна. Контролиращ орган съм на всички федерации. Лицензът не подлежи на подновяване. Не знам дали има опасност да бъде отнет", допълни той.

Министър Василев коментира и ареста на бившия премиер Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова: "Моят коментар е излишен. Обществото как ги коментира? С усмивка ги коментирам. Подкрепям действията на полицията."

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК